Vuokraehdot ja ohjeet

 1. Myyntipaikan varaus, maksu ja tilittäminen

 • Aloittamalla myyntipaikan meillä sitoudut noudattamaan vuokraehtoja. Muistathan ilmoittautua kassalla saapuessasi.

 • Vuokra-aika on lyhimmillään viikon alkaen sopimukseen kirjatusta päivästä. Vuokra-ajan alkaessa sinun ei tarvitse vielä tietää, kuinka monta viikkoa haluat myyntipaikkaasi pitää. Kiinniolopäiviä (juhlapyhiä) ei lasketa vuokra-aikaan.

 • Maksun voi suorittaa etukäteen (paljousalennus) tai vähentää tilityksistä. Vuokra voi kuitenkin olla enintään viikon ajan jäljessä.

 • Tilitämme myyntitulot käteisellä tai tilille. Tarkista tilityksesi aina paikan päällä. Emme vastaa myöhemmin huomatuista virheistä. Ruuhka-aikaan emme suorita tilityksiä.

 • Kaikista myyntipaikan ulkopuolisista myydyistä tuotteista (esim. vitriinit, matto- ja valaisinosasto) veloitamme 10% myyntiprovision.

 1. Tuotteiden hinnoittelu

 • Hintalappuina voi käyttää ainoastaan Kantolan Kellarin viivakoodillisia lappuja. Varauksen yhteydessä saat veloituksetta 3 tarra-arkkia, jonka jälkeen hintalappuarkit ovat maksullisia (50snt/kpl). Hintalapuissa on merkittynä myyntipaikkanumero, asiakasnumero sekä juokseva tuotenumerointi. Juoksevan tuotenumeron perusteella voit halutessasi seurata myyntiäsi. Myynnin seuranta onnistuu kuitenkin kätevimmin KirppariKalle-ohjelmiston avulla. Hintalappuun tulee kirjata lyhyt kuvaus tuotteesta, mahdollinen koko ja hinta. Jos täytät hintalaput käsin, tulee hinta olla selvästi luettavissa, numerossa seitsemän tulee olla poikkiviiva jne. Jos myöhemmin haluat muuttaa hintoja, tee uusi hintalappu. Mikäli hinta on epäselvä tai alennettu esim. tussilla, emme myy tuotetta kassalla. Kiinnitä hintalappu huolella.

 • Asiakasnumerosi on henkilökohtainen ja pysyy aina samana. Hintalaput voit siis jättää tavaroihin kiinni myyntijaksosi jälkeen ja jatkaa samalla asiakasnumerolla seuraavalla myyntikerralla. Mikäli myyntipaikkasi on vaihtunut, voit muuttaa uuden paikkanumeron hintalappuun.


 1. Myytävät tuotteet

 • Tuo myyntiin vain puhtaita, ehjiä ja toimintakuntoisia tuotteita. Jos tuote on viallinen tai puutteellinen, tee siitä maininta hintalappuun. Elintarvikkeiden ja laittoman tavaran myynti on kielletty. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet.

 • Arvokkaita tuotteita voi tuoda myyntiin vitriiniin 10 % provisiota vastaan. Omat osastot löytyvät myös matoille ja valaisimille. Provisio näissä on sama 10%, jota ei peritä, mikäli tuote ei mene kaupaksi. Yhtä tuotetta voi myydä provisiopaikalla korkeintaan kuukauden ajan. Tuodessasi myyntiin kyseisiä tuotteita, tulee ne käydä esittämässä kassalla merkitsemistä varten. Provisiopaikka on sidoksissa myyntipaikkaan, eli tuotteet tulee viedä pois, kun lopetat myyntipaikkasi.

 • Valvomme tiloja parhaamme mukaan, mutta emme vastaa myytäväksi tuoduista tuotteista; emme korvaa kadonneita, varastettuja tai vaurioituneita tuotteita. Kassalta voi vuokrata hälyttimiä erilaisiin käyttötarkoituksiin. CD ja DVD-levyt voi tuoda säilytykseen kassalle.

 • Mikäli haluat laittaa myyntipaikkasi tuotteet alennukseen, täytä kassalla alennuslomake. Alennus -20%, -30%, -50% tai 70% ohjelmoidaan asiakastietoihisi ja saat alennuskyltit, jotka kiinnitetään myyntipaikkaasi. Alennuskylttien kiinnittämisestä ja poistamisesta huolehtii myyjä itse.

 1. Myyntipaikasta huolehtiminen

 • Myyntipaikkoihin ei saa tehdä omia muutoksia. Kaikenlaisten naulojen, ruuvien nastojen yms. käyttö on kielletty. Vaateripustimia löytyy loungen henkarihuoneesta. Kassalta voit lainata erikokoisia koreja myyntipaikan järjestyksen ylläpitämiseksi.

 • Suosittelemme paikan täyttämistä vähitellen, vaikkapa päivittäin. Siististi ja väljästi täytetty myyntipaikka myy parhaiten. Myytäviä tuotteita ei saa sijoittaa lattialle. Viethän pois ylimääräiset kassit/pussit/laatikot, sillä kirppis ei ole niiden säilytyspaikka. Myös sesonkituotteiden säilytys sesonkien yli ei ole sallittu, joten sukset, luistimet ym. pois kesän ajaksi ja päinvastoin.

 • Myyntipaikkaa kannattaa käydä säännöllisesti järjestelemässä ja samalla tarkistaa, onko omia tuotteita hintalaputtomien joukossa tai muiden myyntipaikoilla. Jos myyntipaikallasi on vieraita tuotteita, pyri viemään ne numeron perusteella oikeaan paikkaan. Älä anna vahingon kiertää. Hintalaputtomia tuotteita säilytämme 2 viikon ajan rekissä henkarihuoneessa, jonka jälkeen ne siirtyvät Kantolan Kellarin omistukseen.

 1. Myyntiajan päättyminen

 • Kun olet päättänyt luopua myyntipaikastasi, tulee siitä ilmoittaa viimeistään 3 vuorokautta ennen paikan tyhjentämistä. Jos lopetusilmoitusta ei ole ajallaan annettu, perimme 3:n lisäpäivän hinnan lopputilityksen yhteydessä. Viimeisenä myyntipäivänä paikka tulee olla tyhjä ja siistitty arkena klo 17.00 mennessä, viikonloppuna klo 14.00 mennessä. Muista ilmoittaa kassalle myyntipaikan tyhjentämisestä!

 • Mikäli paikkaa ei ole tyhjennetty sovitusti, veloitamme myyntipaikan tyhjentämisestä 10 euroa. Hakematta jääneitä tuotteita säilytämme viikon ajan. Tämän jälkeen tavarat siirtyvät Kantolan Kellarin omistukseen.

 • 4 viikkoa hoitamatta ollut myyntipaikka (tilittämättä, vuokrat maksamatta) siirtyy Kantolan Kellarin omistukseen.

 • Jos myyntiajan jälkeen kirpputorille jääneitä tuotteitasi myydään, sinun on mahdollista tulla tilittämään syntynyt myynti 14 vrk:n sisällä myyntiajan päättymisen jälkeen, mikä jälkeen myynnit siirtyvät kirpputorin omistukseen.

 1. KirppariKalle

 • Halutessasi voit rekisteröityä KirppariKallen käyttäjäksi, jolloin voit seurata myyntiäsi reaaliajassa ja esitäyttää hintalappujasi sähköisesti. Jos sinulla on joskus ollut KirppariKalle käytössä toisella kirpputorilla, pääset käyttämään samoja tunnuksia klikkaamalla ”rekisteröidy” ja sen jälkeen ”Minulla on jo KirppariKalle tunnukset” tällöin saat yhdistettyä useamman kirpparin samojen tunnusten alle.